ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho

Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.

BrewMaster Ale Yeast 10g

5.15 €  s DPH
CHARAKTERISTIKA BrewMasters Ale Yeast sú suché selektované kvasinky (anglicky ALE) z druhu Sacharomyces  Celý popis
POPIS

CHARAKTERISTIKA

BrewMasters Ale Yeast sú suché selektované kvasinky (anglicky ALE) z druhu Sacharomyces cerevisiae. Vybrané na vrchné kvasenie, kde bol kladený dôraz na zníženie aktivity. Tento kvasinkový kmeň bol propagovaný v čistej kultúre, následne premyť a šetrne vysušený. Spĺňa všetky právne predpisy platné v EÚ. Čistota a kvalita sú kontrolované špecializovanými laboratóriami.

VYUŽITIE

Vrchne kvasené pivá typu IPA, Stout, Porter

CHUŤ A ARÓMA

vo vôni tropické ovocie maracuja, ananás.

DÁVKOVANIE

50 – 100 g na 100 litrov mladiny, odporúčaná teplota kvasenia 18-24°C

REHYDRATÁCIA

Pred použitím sa rehydratujú kvasinky v 10 násobnom množstve sterilnej vody pri teplote 23 °C. Akonáhle sa kvasinky rehydratujú, čo trvá 15 – 30 min., pozvoľna sa miešajú ďalších 30 minút a následne sa aplikujú do mladiny. Prípadne je možné suché kvasinky aplikovať do fermentačnej nádoby priamo, za predpokladu, že teplota mladiny prekročí 20 °C. Postupne sa sypú suché kvasinky do mladiny na povrch, aby nevznikali hrudky. Nechajú sa 30 min. rehydratovať a následne sa premiešajú v celom objeme poprípade prevzdušnia.

SPÔSOB SKLADOVANIA

Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C

PARAMETRE PRODUKTU
Schopnosť kvasenia (atenuácia) 73 77 %
Sedimentácia (flokulácia) nízka - stredná
Rozpätie kvasných teplôt 16 - 24 °C
Tolerancia alkoholu 9,5% AVB

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Sledujte FACEBOOK
Disable
Sledujte INSTAGRAM
Disable
HORE