ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
BrewMasters Ale Yeast sú suché selektované kvasinky (anglicky ALE) z druhu Sacharomyces cerevisiae. Vybrané na vrchné kvasenie, kde bol kladený dôraz na zníženie aktivity. Tento kvasinkový kmeň bol propagovaný v čistej kultúre, následne premyť a šetrne vysušený. Spĺňa všetky právne predpisy platné v EÚ. Čistota a kvalita sú kontrolované špecializovanými laboratóriami.
VYUŽITIE
Vrchne kvasené pivá typu IPA, Stout, Porter
CHUŤ A ARÓMA
vo vôni tropické ovocie maracuja, ananás.
DÁVKOVANIE
50 – 100 g na 100 litrov mladiny, odporúčaná teplota kvasenia 18-24°C
REHYDRATÁCIA
Pred použitím sa rehydratujú kvasinky v 10 násobnom množstve sterilnej vody pri teplote 23 °C. Akonáhle sa kvasinky rehydratujú, čo trvá 15 – 30 min., pozvoľna sa miešajú ďalších 30 minút a následne sa aplikujú do mladiny. Prípadne je možné suché kvasinky aplikovať do fermentačnej nádoby priamo, za predpokladu, že teplota mladiny prekročí 20 °C. Postupne sa sypú suché kvasinky do mladiny na povrch, aby nevznikali hrudky. Nechajú sa 30 min. rehydratovať a následne sa premiešajú v celom objeme poprípade prevzdušnia.
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | 73 77 % |
Sedimentácia (flokulácia) | nízka - stredná |
Rozpätie kvasných teplôt | 16 - 24 °C |
Tolerancia alkoholu | 9,5% AVB |