ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
BrewMaster Lager Yeast sú kmeň aktívnych suchých kvasiniek druhu Saccharomyces cerevisiae. Sú silne kvasiace a použiteľné pri širokom rozsahu teplôt. Okrem toho je znížená tvorba diacetylu. Spĺňa všetky právne predpisy platné v EÚ. Čistota a kvalita sú kontrolované v špecializovaných laboratóriách. Tvorba nežiaducich vedľajších produktov kvasenia je eliminovaná.
VYUŽITIE
Spodne kvasené pivá typu LAGER . Vzhľadom na vysoký počet životaschopných buniek sú tieto kvasinky na fermentáciu s vysokým stupňom prekvasenia
CHUŤ A ARÓMA
typické pre spodne kvasené typy.
DÁVKOVANIE
80 g/100 l až 120 g/100 l. Zvyšuje sa dávkovanie pri teplotách pod 12 °C na 200 až 300 g/100 l až do 9 °C.
REHYDRATÁCIA
Pred použitím sa rehydratujú kvasinky v 10 násobnom množstve sterilnej vody pri teplote 23 °C. Akonáhle sa kvasinky rehydratujú, čo trvá 15 – 30 min., pozvoľna sa miešajú ďalších 30 minút a následne sa aplikujú do mladiny. Prípadne je možné suché kvasinky aplikovať do fermentačnej nádoby priamo, za predpokladu, že teplota mladiny prekročí 20 °C. Postupne sa sypú suché kvasinky do mladiny na povrch, aby nevznikali hrudky. Nechajú sa 30 min. rehydratovať a následne sa premiešajú v celom objeme poprípade prevzdušnia
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
NA STIAHNUTIE
Sedimentácia (flokulácia) | vysoká |
Rozpätie kvasných teplôt | 9-18 °C |
Tolerancia alkoholu | 14% AVB |