ZMENA ADRESY SKLADU PRE OSOBNÉ VYZDVIHNUTIE: ul. Jána Jančeka 333/25, Ružomberok, vstup z ulice Kuzmányho
Objednávky spracuvávame len v pracovné dni. Objednávky prijaté do 15:00 pripravujeme v poobedných hodinách daného pracovného dňa. Objednávky prijaté po 15:00 pripravujeme nasledovný pracovný deň v poobedných hodinách.
CHARAKTERISTIKA
Klasické bayerské ležiakové kvasnice odporúčané pre pivá plzenského typu. Mierne sladové, má príjemne esterový chuťový profil. Fermentuje pri relatívne nízkej teplote medzi 7-12°C, ale môže sa použiť aj medzi 18-20°C. Potom je potrebný diacetylový odpočinok.
VYUŽITIE
klasické ležiakové kvasnice pre pivá plzenského typu
CHUŤ A ARÓMA
Mierne sladové, má príjemne esterový chuťový profil.
DÁVKOVANIE
80-120g /100l.
REHYDRATÁCIA
Kvasnice rehydrujeme za použitia minimálne 10 násobku ich váhy prevarenej vody (prípadne nariedenou mladinou) vychladenej na teplotu 25 - 29°C. Nechať odpočinúť 15 - 30 minút a potom jemne premiešať. Takto pripraveným roztokom naočkovať mladinu..
SPÔSOB SKLADOVANIA
Prechodne (do 3 mesiacov) je možné skladovanie v izbovej teplote. Dlhodobo skladujte pri teplote do 10°C
Schopnosť kvasenia (atenuácia) | 73-77 % |
Sedimentácia (flokulácia) | nízka - stredná |
Rozpätie kvasných teplôt | 7 - 20 °C |
Tolerancia alkoholu | 9% AVB |