
Náš recept - by PAKT
Kto nevyskúšal čistý viedenský slad od Vikingov, nevie, čo je láska. Bohatá sladovosť, dotváraná jemným karamelom a chlebovosťou na dochuti, primeraná horkosť, k tomu ľahkosť, sviežosť, ale zároveň plnosť tela - to z tohto piva robí veľmi príjemného spoločníka aj na celovečerné pitie.
CHARAKTERISTIKA

VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
OG: 1048
FG: 1011
HORKOSŤ: 29 IBU
FARBA: 11 EBC
ALKOHOL: 5% ABV
SLADY

Viedenský slad | 5 Kg
RMUTOVANIE

Vystieranie: 19L + Vysladzovanie: 15L
Infúzie:
52°C 10 min.
65°C 30 min.
72°C 20 min.
80°C 1 min
CHMELOVAR
FERMENTÁCIA

Saflager w-34/70 / 2bal
6-8 dní pri teplote 10°C
diacetylová pauza 2 dni pri 19°C, potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)