Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - ZÁKLADNÝ LEŽIAK

  • Work Image

ZÁKLADNÝ LEŽIAK

Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.

Základný ležiak je žlto-zlaté pivo, vyrobené len použitím plzenského sladu. Tento ležiak má sladový charakter a osviežujúcu chuť. Môžeme zaznamenať jemné citrónová tóny pochádzajúce z chmeľu. Farbu, chuť a vôňu tohto piva možno považovať za vyváženú a príjemnú.

CHARAKTERISTIKA
  • OG: 1041
  • FG: 1006
  • HORKOSŤ: 26 IBU
  • FARBA: 10 EBC
  • ALKOHOL: 4,5% ABV
Slady
Rmutovanie

Pomer pri vystieraní slad kg : voda l = cca 1 : 3
Odporúčané pH: 5,6

Infúzie:
52°C 10 min.
65°C 30 min.
72°C 15 min.
80°C 1 min.

Chmelovar

90 min
Odporúčané pH 5,0

Chmeľ pre horkosť:
80% Magnum od začiatku chmelovaru

Chmeľ pre arómu:
20% Cascade pridávaný 10 min. pred koncom chmelovaru

Fermentácia

Kvasinky:
štandardné ležiacke kvasinky

14 dní pri 12-14°C, následne 1 deň pri -2°C

Tieto internetové stránky používajú súbory cookie. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu