Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - AMERICAN IPA (BJCP 21A)

  • Work Image

AMERICAN IPA (BJCP 21A)

Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt

American IPA je svetlé výrazne chmelené pivo s intenzívnou sladovosťou, prekrývanou chmeľovou horkosťou (podľa BJCP 40 - 70 IBU) a zámorskou (New World) chmeľovou arómou - citrusovou, ovocnou, kvetinovou a podobne. Je jedným z najpredávanejších pivných štýlov v remeselnom pivovarníctve. Kľúčom sú dobre skladované nové odrody chmeľu, neutrálne kvasnice s nízkym obsahom esterov a samozrejme svetlé slady s trochou pšenice a špeciálnych sladov na vyváženie horkosti.

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1063
  • FG: 1014
  • HORKOSŤ: 55 IBU
  • FARBA: 14 EBC
  • ALKOHOL: 6,4% ABV
Rmutovanie

Vystieranie: 22L
Vysladzovanie: 13L

Infúzie:
66°C 60 min.
71°C 15 min.
76°C 5 min.

Chmelovar

80 min.
Odporúčané pH 5,0

Chmeľ pre horkosť:
Magnum | 60 min - 19g

Chmeľ pre arómu:
Magnum | 15 min. - 19g
Centennial | 10 min. - 50g
Simcoe | 5 min. - 36g
Citra | 1 min. - 100g

Fermentácia

Kvasinky:
Safale US05 - 1 bal

7 dní pri 18°C - 20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)