Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - VIENNA LAGER (BJCP 7A)

  • Work Image

VIENNA LAGER BY PAKT

Náš recept na VIENNA LAGER (BJCP 7A)

Kto nevyskúšal čistý viedenský slad od Vikingov, nevie, čo je láska. Bohatá sladovosť, dotváraná jemným karamelom a chlebovosťou na dochuti, primeraná horkosť, k tomu ľahkosť, sviežosť, ale zároveň plnosť tela - to z tohto piva robí veľmi príjemného spoločníka aj na celovečerné pitie. Skol

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1048
  • FG: 1011
  • HORKOSŤ: 29 IBU
  • FARBA: 11 EBC
  • ALKOHOL: 5% ABV
Slady
Rmutovanie

Vystieranie: 19L
Vysladzovanie: 15L

Infúzie:
52°C 10 min.
65°C 30 min.
72°C 20 min.
80°C 1 min

Chmelovar

60 min.

Chmeľ
Vital | 60 min - 8g
Vital | 30 min - 17g
Kazbek | 10 min - 50g

Fermentácia

Kvasinky:
Saflager w-34/70 / 2bal

6-8 dní pri teplote 10°C
diacetylová pauza 2 dni pri 19°C, potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)