Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

MILKSHAKE CHERRY SOUR

  • Work Image
  • Work Image
  • Work Image

MILKSHAKE CHERRY SOUR

Náš recept - by PAKT

Keďže kyseláče boli v našej partii z polovice preferované a z polovice hatené, odkladali sme tento štýl na neurčito. Situáciu nám lenivým vyriešili kvasinky Philly Sour, s ktorými prebehol proces náramne komfortne a z výsledku sa nakoniec prekvapivo tešili naše obe polovice, a po prvej várke sa len tak zaprášilo. Skol

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1050
  • FG: 1016
  • HORKOSŤ: N/A
  • FARBA: N/A
  • ALKOHOL: 5,1% ABV
Slady
Rmutovanie

Vystieranie: 18L
Vysladzovanie: 14L

Infúzie:
vystrieť do 63°, zvýšiť na 66°
66°C 30 min.
72°C 30 min.
80°C 1min

Chmelovar

60 min.

Chmeľ
Laktóza | 15 min - 500g

HOP STAND
(sypať po zachladení mladiny na 80°C, odstaviť chladenie. Po 20 minútach dochladiť na zákvasnú tepotu.)
El Dorado | 20 min - 50g
Huell Melon | 20 min - 50g

Fermentácia

Kvasinky:
Lallemand Philly Sour / 1bal

DryHop
El Dorado | 50g
Huell Melon | 50g
mrazené višne | 2,5kg
(višne 1x rozmraziť + zmraziť a následne rozmrazené pridať spolu s chmelom po búrlivom kvasení na cca piaty deň, nechať to cca 4-5 dní, po prekvasení stočiť)

cca 10 dní pri teplote 22°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)