Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.
Červený ležiak je zlato-červenej farby, pripravovaný za použitia špeciálnych sladov. Chuť tohto piva má silný sladový charakter, ale taktiež obsahuje značné množstvo ovocnej chuti a špeciálne citrusové tóny pochádzajúce z chmeľu Cascade. Pomerne vysoký obsah alkoholu podporuje celkový chuťový zážitok s mierne hrejivým dozvukom. Chuť a vôňa tohto piva je plná, vyvážená a príjemná.
Slad plzenský | 5 kg
Slad karamelový 50 | 1 kg
Slad Red Ale | 0,5 kg
Slad mníchovský svetlý | 0,2 kg
Vystieranie: 22L
Vysladzovanie: 13L
Infúzie:
54°C 10 min.
66°C 30 min.
72°C 20 min.
76°C 1 min.
Kvasinky:
Saflager w-34/70 / 2bal
6-8 dní pri teplote 10°C
diacetylová pauza 2 dni pri 19°C, potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)