Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.
Červený ležiak je zlato-červenej farby, pripravovaný za použitia špeciálnych sladov. Chuť tohto piva má silný sladový charakter, ale taktiež obsahuje značné množstvo ovocnej chuti a špeciálne citrusové tóny pochádzajúce z chmeľu Cascade. Pomerne vysoký obsah alkoholu podporuje celkový chuťový zážitok s mierne hrejivým dozvukom. Chuť a vôňa tohto piva je plná, vyvážená a príjemná.
Slad plzenský | 75%
Slad karamelový 50 | 15%
Slad Red Ale | 8%
Slad mníchovský svetlý | 2%
Pomer pri vystieraní slad kg : voda l = cca 1 : 2,6 - 3
Odporúčané pH: 5,6
Infúzie:
54°C 10 min.
63°C 30 min.
72°C 20 min.
76°C 1 min.
Kvasinky:
štandardné ležiacke kvasinky
13 dní pri 12°C, následne 2 dni pri -2°C