Pôvodný recept výrobcu sladu Viking Malt.
Základný ležiak je žlto-zlaté pivo, vyrobené len použitím plzenského sladu. Tento ležiak má sladový charakter a osviežujúcu chuť. Môžeme zaznamenať jemné citrónová tóny pochádzajúce z chmeľu. Farbu, chuť a vôňu tohto piva možno považovať za vyváženú a príjemnú.
Slad plzenský | 100%
Pomer pri vystieraní slad kg : voda l = cca 1 : 3
Odporúčané pH: 5,6
Infúzie:
52°C 10 min.
65°C 30 min.
72°C 15 min.
80°C 1 min.
90 min
Odporúčané pH 5,0
Chmeľ pre horkosť:
80% Magnum od začiatku chmelovaru
Chmeľ pre arómu:
20% Cascade pridávaný 10 min. pred koncom chmelovaru
Kvasinky:
štandardné ležiacke kvasinky
14 dní pri 12-14°C, následne 1 deň pri -2°C