Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - Coffee Choco Oat Black Lager

  • Work Image

Coffee Choco Oat Black Lager BY PAKT

Náš recept na Coffee Choco Oat Black Lager

Prvýkrát sme sa hecli a uvarili tmavý ležiak - prevažne vytvorený viac menej intuitívne, a tiež sladový základ inšpirovaný receptom Black Citrus IPA. Nevedeli sme, ako dopadne, no sľúbili sme, že keď vyjde k spokojnosti, podelíme sa s receptom. Nakoľko k spokojnosti vyšiel, ako taký pivný zákusok, recept tu uvádzame. Chuť je jemne nasládla, kávovo-čokoládová, so zamatovým pocitom v ústach, farba tmavá, s rubínovými tónmi. Proste dezert. Sköll

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1055
  • FG: 1020
  • HORKOSŤ: 22 IBU
  • FARBA: 60 EBC
  • ALKOHOL: 4,9% ABV
Slady
Rmutovanie

Vystieranie: 22L
Vysladzovanie: 12L

Infúzie:
52°C 10 min.
65°C 20 min.
72°C 40 min.
78°C 10 min

Chmelovar

60 min.

Chmeľ
Magnum | 60 min - 10g
Mandarina Bavaria | 15 min - 17g
Mandarina Bavaria | 10 min - 23g
čokoládová aróma | 10 min - 1 čl (alebo podľa vašej chuti kakaové bôby, vanilkový lusk, kokos, atď..)

Fermentácia

Kvasinky:
Saflager w-34/70 / 2bal

6-8 dní pri teplote 10°C
diacetylová pauza 2 dni pri 19°C, potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)