Prihlásenie:
Prihlasovacie meno:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

  • Work Image

PIŇA BEERADA BY PAKT

Náš recept na Piňu

Piňa Beerada uvarená na základe opakovaných podnetov nežnejšej polovičky nášhu PAKT-u, ktorá nielen milo prekvapila, ale v konečnom dôsledku predčila naše očakávania.
Náročnosť advanced level. .
Recept je na 24L mladiny, a v dôsledku veľkých strát zapríčinených množstvom dužiny a kokosu, stočené do fliaš 17L.

CHARAKTERISTIKA
  • OG: 1068
  • FG: 1012
  • HORKOSŤ: 15 IBU
  • FARBA: 12 EBC
  • ALKOHOL: 7% ABV
Slady

Slad pale ale | 4,5kg
Slad karamel pale | 0,5kg
Slad viedenský | 0,5kg
Slad pšeničný | 0,5kg
Pšeničné vločky | 0,5 kg

Rmutovanie

Vystieranie: 17L
Vysladzovanie: 13L
Odporúčané pH: 5,5

Infúzie:
55°C 10 min.
68°C 60 min.
78°C 5 min.

Chmelovar

60 min.

Chmeľ
Sorachi Ace | 60 min - 5g
Sorachi Ace | 15 min - 10g
Sorachi Ace | 5 min - 24g

Aditíva
Laktóza | 10 min - 500g

Fermentácia

Kvasinky:
Mangrove Jack 's MJ 36

Po búrlivom kvasení (cca 3-4 dni):
- pridaná rozmixovaná ananásová dužina 4kg, ktorá bola predtým 2x zrmazená a rozmrazená (z 3 veľkých ananásov)
- pridané bio kokosové lupienky 600g, opečené v rúre do zlatova
- Sorachi Ace 20g

Ponechané prekvasiť do sucha a následne stočené s pridaním dextrózy 6g/l.