Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - Ovseno-ražný ležiak

  • Work Image
  • Work Image

Ovseno-ražný ležiak BY PAKT

Náš recept na Ovseno-ražný ležiak

IPA, APA, kyseláče - všetko je super, ale ležiak je ležiak. A keďže sa aj s týmto dá vymýšlať a obzvláštnovať recepty, radi to robíme. Dnes vám ponúkame recept na náš ovseno-ražný ležiak, ktorý je na letné posedy ako stvorený. Môžte ho piť do nemoty. Sköll

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1044
  • FG: 1012
  • HORKOSŤ: 27 IBU
  • FARBA: 9 EBC
  • ALKOHOL: 4,5% ABV
Slady
Rmutovanie

Vystieranie: 18L
Vysladzovanie: 14L

Infúzie:
52°C 10 min.
66°C 40 min.
72°C 15 min.
78°C 5 min

Chmelovar

75 min.

Chmeľ
ŽPČ | 75 min - 32g
ŽPČ | 30 min - 26g
ŽPČ | 5 min - 42g

Fermentácia

Kvasinky:
Saflager w-34/70 / 2bal

6-8 dní pri teplote 10°C
diacetylová pauza 2 dni pri 19°C, potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)