Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

MILK WHITE STOUT

  • Work Image

MILK WHITE STOUT

Náš recept - by PAKT

Počuli ste už o pive White Stout? Pili ste to už? Varili? Chutilo? My sme pred časom dostali jeden na ochutnávku od kamoša domovariča (Jaslo) a odpadli sme. Hneď sme vedeli, že to musíme doma tiež skúsiť a tak sme si zostavili intuitívne recept a k tomu konzultovali nejaké veci ohľadom ingrediencií (Lukáš).. Uvarili sme, odpadli sme zasa. Neskutočná kombinácia chutí a vôní kávy, čokolády a vanilky zakomponovaná do ľahkého svetlého piva. No proste - treba skúsiť, a nie raz. Skol

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1058
  • FG: 1018
  • HORKOSŤ: 20
  • FARBA: 18 EBC
  • ALKOHOL: 5,4% ABV
Slady
Rmutovanie

Vystieranie: 22L
Vysladzovanie: 12L

Infúzie:
vystrieť do 63°, zvýšiť na 66°
66°C 30 min.
72°C 30 min.
78°C 5min

Chmelovar

60 min.

Chmeľ
Mandarina Bavaria | 60 min - 15g
Simcoe | 30 min - 6g
Laktóza | 15 min - 500g
Mandarina Bavaria | 10 min - 25g

Fermentácia

Kvasinky:
Fermentis SafAle US-05 / 1bal

DryHop
1 vanilkový lusk (pozĺžne rozrezať lusk, vyškabať vnútro, dať luhovať celé aj s luskom)
100g drvené kakaové bôby
50 g káva (podrviť)
100g dubové chipsy vanilla
(všetky tieto ingrediencie treba predtým luhovať v obľúbenom alkohole /brandy, whisky, vodka/ najmenej 5-7 dní, a potom osadiť po búrlivom kvasení do nádoby na 3-4 dni)

6-8 dní pri teplote 18-20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)