Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

SABRO MILKSHAKE NEIPA

  • Work Image

SABRO MILKSHAKE NEIPA

Náš recept - by PAKT

Keďže na tento pivný štýl recept na našom webe chýbal, naskladnením úžasne komplexného chmeľu Sabro sme to zobrali ako výzvu a zostavili recept. A výsledok? Očakávania podľa charakteristiky chmeľu boli vysoké a do bodky naplnené. Vznikol krásne oranžový a veľmi piteľný džúsik, v ktorého chuti a aróme vynikajú mandarínka, mango, ananás, pomaranč, grep a mierne kokos. Celkový dojem príjemne dopĺňa laktóza. Koncovka je jemne horkastá, s rýchlym odoznením. Skol

CHARAKTERISTIKA
  • VÝSLEDNÁ MLADINA: 25L
  • OG: 1059
  • FG: 1021
  • HORKOSŤ: N/A
  • FARBA: 8 EBC
  • ALKOHOL: 5,3% ABV
Rmutovanie

Vystieranie: 23L
Vysladzovanie: 12L

Infúzie:
vystrieť do 63°, zvýšiť na 66°
66°C 30 min.
72°C 30 min.

Chmelovar

60 min.

Chmeľ
Laktóza | 15 min - 500g
Sabro | - 50g - sypať po zachladení mladiny na 80°C, odstaviť chladenie. Po 20 minútach dochladiť na zákvasnú tepotu.

Fermentácia

Kvasinky:
Safale S-33 / 1bal

Double DryHop
Sabro | DH - 50g - hneď po zakvasení, držať 72 hodín, potom vybrať
Sabro | DH - 50g - sypať po vybratí prvého DH, držať 72 hodín

6-8 dní pri teplote 18-20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)