Náš recept - by PAKT
Keďže na tento pivný štýl recept na našom webe chýbal, naskladnením úžasne komplexného chmeľu Sabro sme to zobrali ako výzvu a zostavili recept. A výsledok? Očakávania podľa charakteristiky chmeľu boli vysoké a do bodky naplnené. Vznikol krásne oranžový a veľmi piteľný džúsik, v ktorého chuti a aróme vynikajú mandarínka, mango, ananás, pomaranč, grep a mierne kokos. Celkový dojem príjemne dopĺňa laktóza. Koncovka je jemne horkastá, s rýchlym odoznením. Sköll
Slad pale ale | 5 kg
Slad ovsený | 0,7 kg
Slad pšeničný | 0,7 kg
Slad dextrínový | 0,7 kg
Vystieranie: 23L
Vysladzovanie: 12L
Infúzie:
vystrieť do 63°, zvýšiť na 66°
66°C 30 min.
72°C 30 min.
Kvasinky:
Safale S-33 / 1bal
Double DryHop
Sabro | DH - 50g - hneď po zakvasení, držať 72 hodín, potom vybrať
Sabro | DH - 50g - sypať po vybratí prvého DH, držať 72 hodín
6-8 dní pri teplote 18-20°C
potom stáčanie do fliaš (dextróza | 6g/l)