Prihlásenie:
Prihlasovacie meno/e-mail:
Heslo:
Registrácia Zabudol som heslo
Môj účet:

Header Background

RECEPT - CHRUMKAVÉ ROŽKY Z PIVNÝCH KVASNÍC

  • Work Image

CHRUMKAVÉ ROŽKY Z PIVNÝCH KVASNÍC

Tento recept je náš domáci a môžete v ňom využiť kvasnice, čo vám po uvarení piva zostanú - prípadne, keďže fantázii sa medze nekladú, môžte do múky primiešať trochu mláta.

Keďže v tomto čase karantény sú kvasnice nedostatkovým tovarom a voľno predajné rožky nemusia byť moc vábne, skúsili sme si ich spraviť doma. Na prvý krát nám vyšli báječne - sú chrumkavé, v strede krásne nadýchané a prudko jedlé.
Vyskúšajte sami a kľudne nám dajte vedieť, ako pečenie dopadlo u vás.

POSTUP
  • KYSNUTIE cca 1,5 hod
  • PEČENIE NA 250°= 15 minút
  • VYŠLO = 8 veľkých rožkov
  • FARBA: 10 EBC
  • ALKOHOL: žiadny
Ingediencie

Múka hladká chlebová | 500 g
Kvasnice recyklované tekuté | 50 g
Vlažná voda | 270 ml
Cukor | 1 ČL
Soľ | 3 ČL
Maslo | 30 g

Príprava

Múku preosejeme (striedka je potom pekne nadýchaná).
Zamiesili sme spolu všetky ingrediencie a vzniklo vláčne, nelepivé cesto.
Cesto necháme kysnúť kľudne hodinu, zakryté v miske.
Po hodine cesto vyberieme, rozdelíme na 8 častí, a každú časť vygúľame najskôr do guľky, a potom rozvaľkáme do cca trojuholníka, a zabalíme do tvaru rožka
Takto uložíme na plech, spojom dole. Všetky rohlíky potrieme slanou vodou a prekryjeme potravinárskou fóliou. Necháme odpočinúť 40 minút.
Medzitým si rozohrejeme rúru na 250°, a na jej spodok dáme prázdny starý plech (do neho neskôr nalejeme vodu).

Pečenie

1. rozohriali sme rúru na 250, spolu s plechom na vodu
2. odbalíme rohlíky na plechu z fólie, ešte raz potrieme slanou vodou
3. na plech, ktorý je v rúre, nalejeme pohár vody, a plech s rožkami dáme do rúry.
4. necháme piecť 7 minút, teplotu nemeníme
5. po 7 minútach plech s vodou vyberieme a plech s rožkami tam necháme ešte 8-10 minút.
6. keď sa vám farba rožkov bude po 8 -10 minútach páčiť, môžete ich vybrať a kochať sa skvelou domácou pochúťkou

Výsledok

Vyšli nám veľké, chutné, chrumkavé rožky, ktoré nás vrátili späť do časov nášho detstva, tešíme sa z výsledku

DOBRÚ CHUŤ!

TIP

Ak si chcete príjemne zamlsať, urobte si k rožkom domáce pesto z medvedieho cesnaku (medvedí cesnak, olivový olej, orechy, cesnak, parmezán). A namáčajte. A veľa namáčajte.....